10-talet here I come!


det här året har bjudit på mycket. både gott och ont, för det mesta gott dock. jag måste nog säga att jag har blivit lite klokare iaf. man får vara glad för det.

förhoppningsvis bjuder 2010 på mer galna upptåg. det får vi se till tillsammans helt enkelt. nyårslöftet har inte formulerats ännu, får se om det blir något. bli en bätte människa på alla plan kanske? de låter väl rimligt? ;)

gott nytt år på er alla!
ta det lungt med skumpan.

kanske 2010 är året våra drömmar går i uppfyllelse?

En liten varning...

till dej som vaknade upp i morse och var nöjd med dej själv och ditt utseende.
till dej som tänker, visst jag har gjufsat i mej julmat som en besatt med det gör inget, jag duger som jag är.
till dej som tycker att det spelar ingen roll att jag inte är underviktig och ideal för det är faktiskt insidan som räknas.

slå inte på trean ikväll. gör det inte. var lyckligt ovetande om att du allt annat än duger som du är.
att sända victorias secret fashion show så här efter jul är ett sadistiskt påfund. antagligen påkommet av män som tycker att kvinnor blir lite för runda och glada över jul och måste sättas på plats. alternativt är det en konspiration av alla gym som vill öka försäljningen av panikinköpta säsongskort.

jag föreslår istället  att du sätter dej framför svt 2 idag kl 16:55 finsktid (15:55 svensk). Finding Neverland kommer nämligen, med vackra Kate Winslet som inte uppfyller idealet men slår benranglen på catwalken med hästlängder. Filmen är näring för själen.

snöängel


juldagskvällen utanför krogen. jag fick för mig att en snöängel fattades.
Kajsa förevigade den magiska stund som jag, om jag ska vara helt ärlig, hade glömt.
ibland får jag för mig att vissa grejjer måste uträttas, som om mitt liv var ett äventyr eller en film och dessa ganska banala grejjer är oerhört betydelsefulla.  

mellandagar

som kanske märks så har bloggen tagit lite julledigt.
eller jag har legat i matkoma och helt enkelt inte orkat sitta framför en dator.
nu är jag dock tvungen, skolarbetet bankar på min dörr och vill inte vara ignorerat längre.
så nu ska jag göra ett försök.

förövrigt så har jag haft en mysig jul.
dagsintaget av kalorier har legat på 10000, jag har jäst som en bulle.
julafton var jättetrevlig men julmat, gran och klappar. tomten var snäll :)
juldagen dansade jag och brudarna natten lång. kul!
igår badade vi vildmarksbad och sov över på Fannys stuga. En riktig klassiker. Det obligatoriska frosseriet och fnissandet långt in på småtimmarna ägde givetvis rum.


såg förresten A nightmare before christmas häromdagen, så jäkla bra!
såg även Garden state, även den kan rekomenderas starkt.

men nu måste jag dra mig själv i örat och börja jobba. bu och bä!

ska försöka uppdatera lite oftare nu.. men lovar inget. 

god fortsättning iaf!
 


Julkort från Åland











Season sound


Detta har jag pysslat med idag.
Jag har gjort en broschyr och denna illustration är en del av den.
Har varit i skolan hela långa dagen, pust!
Jag är inte nöjd men jag är iaf tillräckligt klar för delredovisning.
Nu skall jag hem och sova för jag är TRÖTT.
Seson sound heter förresten tjänsten som broschyren handlar om, orkar inte gå in på detalj.

Ska göra mitt bästa för att inte blåsa omkull med cykeln i snöyran.

ändan ur vagnen

Idag har jag insett att jag inte kan ignorera skolarbetet längre.
Det är delredovisning på fredag och då skall man vara i stort sett klar.
Jag är långt ifrån klar.
Så idag har jag jobbat på med blyerts och akvareller.
Imorgon ska jag sitta hela dagen i skolan och jobba vidare i photoshop.
Jag hoppas att det blir som det ser ut i mitt huvud.
Men det hör nog till ovanligheten.

Det har snöat ända sen igårkväll så nu är det vinter på riktigt.
Jag hoppas hoppas hoppas det håller i sig till jul!

Förövrigt lyckades jag förnedras i nysnö idag igen. Trots att jag gick till skolan lyckades jag drutta på ända. Vet inte vad jag har gjort för att förtjäna denna karma. Ska vara försiktig framöver.


Mitt kök är kaos; pennor, färgtuber och papper överallt.
Men kaos=malin har arbetat, så det är bra.
Det säger nog inte så mycket det här. Men vänta och se hur saker utvecklas.
Kan förklara vad uppgiften är lite senare.

Förnedrad i nysnö

Ikväll när jag skulle ta mig hem från samban föll snön så vackert.
Jag cyklade på som vanligt. Klarade mig rätt bra från omkullcykling förra året så jag höll nonchalant mitt vanliga tempo. Det var som att någon ville ge mig en knäpp på näsan för, mittiallt helt utan förvarning, gav framhjulet vika och cykeln bara försvann under mig. Cykel eller ingen cykel jag åkte vidare och flög över cykeln rätt i gatan och gled som en valross i snön. Jag tappade luften och slog knäna lite, dessutom tror jag att jag vet hur en mamografi kommer att kännas. Då jag låg i snön och kippade efter andan såg jag en figur komma cyklandes. FAN! Min vurpa fick inte passera obemärkt. Mannen som kom cyklandes var artig och frågade hur det hade gått. Jag fick skamset svara "de e okej, tack" utan att låta alldeles för mörbultad. Jag var nästan sugen på att gråta lite av ren självömkan, men tog mej samman och cyklade försiktigt vidare hemmåt.

Kanske jag ska ta en promenad till skolan imorgon istället, så kan jag se ifall min kraschlandade snöängel finns kvar eller om den snöat igen och försvunnit precis som min dumdristighet då det kommer till att cykla vintertid.

Lucia

Igår var det Lucia.
Jag såg inte ett enda tåg och hörde inte en enda "Natten går tunga fjät".
Lite tråkigt.

Jag är en riktig Luciafantast.
I mellan stadiet var jag lucia, i högstadiet tärna, i gymnasiet lucia och 2007 var jag med i Ålands Lucia som tärna (figuren som går sist i korridoren).

Det är med lite sorg i hjärtat jag inser att jag antagligen inte kommer att vara med i ett luciatåg igen.
Det är så underbart att skrida runt med ett ljus i handen och sjunga julsånger.
Vet inte riktigt varför.
Kanske är det för spännigen, kommer håret fatta eld? Kommer man svimma av syrebrist mitt under solot?
Kanske inte så spännande..
Men man fylls med en sån härlig och äkta julkänsla då men ser hur det gnistrar till i ögonen på någon gamling som sitter och lyssnar.



Helgen som gick

Temat för den här helgen har varit gödning.
Gödning av både kropp och själ, men med betoning på kropp.
Jag känner mig som  en frodig julegris redo för slakt.

Började med fredagsmys.
Sedan fortsatte det med långfika på tingsgården på lördag. Jag, Jon, Madde, Jimmie och Stina satt och myste tills det blev mörkt och snön började falla. Så jäkla stämningsfullt.
På lördagkväll gick jag och Jon över till Kajsa där även Stina infann sig. Där fortsatte kaloriintaget. Vi drack vin och skumpa, lagande mat och toppade det hela med glass och Kajsas goda julgodis.
På söndag var det middag hos Helena som gällde. Jättetrevligt och gott det också. Vi var ett litet gäng: jag, Jon, Helena, Anna, Stina, Madde och Jimmie. Vi åt och drack och drack och åt och så pratade vi på om allt mellan himmel och jord.


Och nu är det måndag igen. Men jag är redo att kavla upp ärmarna efter en sån här trevlig helg. Kommer dock att bli jobbigt att vänja sig med att sova ensam igen.  








Passade på att koka ihop lite gräddkola till middagen i Söndags.
Mums!

Snart är det slut på veckan..

Idag har jag städat och försökt känna mig duktigt trots det faktum att jag ignorerat skolarbete som borde tas itu med. Sen har jag dansat lite.

Imorgon kommer Jon. Ska bli så underbart mysigt. Vi har inte setts på nästan 3 veckor nu så jag ser jättemycket framemot det. Jag tror det kommer att bli en skön helg. Har tidig träning på fredag så vi kan ta det lungt hela kvällen. På lördag ska vi kanske trängas bland alla julklappsjagare på stan. På söndag ska det bli middag hos Helena, och det kan ju inte misslyckas.
Skall njuta så mycket det bara går av helgen för kommande vecka kommer att bli tuff.
Slutspurten innan jul.

Trevlig helg!


This one's for you Anna



Snubblade över den här lilla bilden. Kunde inte motstå den. Enjoy!

Biggest Looser

Nu kunde man tro att jag kommer att skriva ett inlägg om mig själv.
Så är det inte.
Även om det skulle kunna vara så.
Ska jag vara helt ärlig så passar rubriken in rätt sa bra på mej just nu. Istället för att vara duktig och plugga eller städa sitter jag för det mesta framför soffan och glor på TV. Jag kommer på mej själv att göra fjantiga miner till fjantiga tv-program, och när jag gör det gör jag ytterligare en min som för att säga "shit va löjlig hon e som gör massa nördiga miner". Men till saken hör är att jag är helt ensam, så jag sitter själv framför TV:n och grimaserar som en störd person.

I varje fall.. det var inte mina loosertendenser jag skulle skriva om, utan (hrm.. hehe)  tv-programmet Biggest Looser. Jag tycker om det. Tyvärr kan jag nästan aldrig se det då det kommer den tiden jag vanligtvis tränar. Så har det dock inte varit de senaste dagarna så jag har äntligen fått avnjuta programmet.
Det handlar om överviktiga amerikaner som försöker gå ner i vikt, ett slags "fat-camp" alltså. Den som gått ner mest vinner pengar. Det som är så skönt med programmet är att det är varken onödigt drama eller jobbig förnedrig i det. Det är bara inspirerande. Dom kämpar inte bara för pengarna utan dom kämpar för sina liv, och dom är så duktiga.
Dessutom känns programledaren äkta. Hon verkar verkligen hejja på dom och vilja dom väl. Till saken hör att hon är en gamal days of our lives skådis som själv verkar ha kämpat med vikten.
Tycker det är ett bra program som behövs i ett överviktigt Amerika. Det visar att det går att gå ner i vikt med rätt kost och motion, bara man är envis. Dessutom handlar det inte om att gå ner i vikt för att bli snygg utan om att gå ner i vikt för att undvika en för tidig död.


Det är så kul att faktiskt tycka något är bra, att få hylla något. Ofta är man så snabb på att gnälla på allt som är dåligt. Men att ta fram personer, företeelser eller saker som är riktigt lyckade känns så bra.
Ännu bättre är det väl om det man hyllar är något viktigare än ett tv-program.
Men, men..
Man måste ju börja nånstans.




Tillbaka till vardagen

Har bara velat ligga i fosterställning sen jag kom hem.
Men det går inte.
Vardagen kommer som en sträng nanny och river upp en i örat.
Det kanske är bra.

Skippade visserligen måndagens lektion men gick på träning sen på kvällen.
Det var bra, nyttigt att röra på sig och koppla bort tankarna.

Idag har vi skissredovisning. Vi skall visa upp våra idéer i form av skisser till denhär kursens projekt. Har inte orkat skissa så mkt de här dagarna. Så det kommer att bli pinsamt att visa sina grejer.
Men, men..
Får väl hoppas att nån annan varit sämre helt enkelt.
Sen kan jag komma med nått bättre till delredovisningen.

Förövrigt har vi show idag.
Det sägs att publiken skall vara stor. Men det tror jag på först när jag ser det.
Vi kör en 30 minuters intensivshow utan pardanser och samba.
Skönt tycker jag.
Skönt att slippa gnugga sig emot nån annan, och skönt att slippa klämma in sig i minisambadräkten.

Klotter


På bussen mellan sthlm och eskil klottrade jag av mej tills pennan gick sönder och åksjukan kom.

Nästan packad och klar.

Skall bara samla ihop det sista och klä på mej.
Sen är det buss, båt och bil som gäller och vips är jag framme.
Om nästan ungefär ett dygn vill säga. Pust!

Jag kommer att vara tillbaka söndag kväll.
Om inte Viking mot förmodan skaffat trådlöstnätverk till sina färjor så får bloggen sova tills dess.

Vill passa på att tacka för alla omtänksamma kommentarer.

Kram på er.


Lite jul i stugan

 

 

Fick ihop till lite "julpynt" iaf. Det består av gamla tacosåsburkar, servetter och decoupagelim.
Dom är lite slarvit gjorda och inte riktigt klara men dom får duga för nu


Maru - en märklig krabat



Så jäkla cool katt.
Den är så cool att den har en egen fanclub på facebook.
Det finns hur många klipp som helst.
Enjoy!

Vinden susar i advent men inget ljus är tänt...

Så ser det ut i min lägenhet iaf.
Hade någon tanke om att jag skulle julpynta lite iår, men det har inte blivit av.
Julkänslan har inte riktigt infunnit sig för mig.
Det har nog mycket att göra med allt som hänt tror jag.

Igår var vi hos Anna och myste.
Vi drack lite rött och åt av Annas goda mat.
Sen måste jag erkänna att en och annan ostbåge råkade slinka in.
Trevligt hade vi iaf.
Behövde verkligen det.
Så tack tjejjer!

Sent blev det också.
Det kände jag av imorse då klockan ringde vid 7.
Jag var nämligen tvungen att tvätta.
Det är helt otroligt vad det går kläder nu när jag tränar så mycket.
Jobbigt, jobbigt.
Men nu är det gjort iaf.
Rent och prydligt vikt.

Snart skall jag till skolan.
Nu kurs och nya stressmoment.

På torsdag åker jag till Finland.
Tar natt färjan och har hytt så förhoppningsvis går båtresan någorlunda smärtfritt.
På lördag har vi Mormors begravning.
Det kommer att bli väldigt tungt att säga hejdå till kära Mormor.
Men man kan inte gå runt och intala sig att det inte är på riktigt i all evighet.
Sorgen är en del av livet, åtminstone så länge man älskar levande varelser.



...Gud bevare dem som gråter,
låt dem le och leka åter.


RSS 2.0