valborg


Efter att varit bortrest de senaste åren kommer jag äntligen att vara i staden man ska vara i på Valborg, nämligen Uppsala. Jippi! Kommer dock inte att ha gästlegg, så inget champangesprutande för min del, men hänga i parken det ska jag. Vid min sida kommer jag att ha Fanny och Jon och kanske Florian och såklart massor med andra människor som är glada i hågen. Kul ska det bli. Måste bara packa nu. Den stora frågan är: vad ska man ta på sig? Och den största frågan är: hur blir vädret? Den sista frågan svarar på den första.
Sålänge det inte regnar och är allt för kallt är jag nöjd. Helst får det ju vara lite sol.
Pleeeeas, schyrra då!
Får helt enkelt dansa soldansen ikväll på dansen.
Hejjahajjahejjaha..
Så låter soldansen...
det var alltså inte en konstig diaglog.. skulle de varit de, skulle den nog se ut såhär.. typ

sidospår.

Nu måste jag packa eller nått sånt.


råttvakt


I helgen har jag varit barnvakt åt Stinas råttor, Asta och Otilia.
Det hela har gått bra förutom att Otilia bet mig i ögonbrynet 3 sekunder efter att jag tog bilden ovan.


vårkänslor


nu tusan är det vår tyckte jag.. och de rosa shortsen åkte på!


ångest

Jag har funderat lite och en obehaglig liten klump har börjat växa i magen på mej.
Det handlar såklart om skola och tidsbrist. It's getting old I know.
Jag ska hinna slutföra 3 kurser. Det hade varit kämpigt i vanliga fall. Nu är det ännu kämpigare eftersom jag förlorar en vecka eftersom jag åker till USA. Alla tre kurser kommer att kräva mycket. Flash kursen kommer att kräva mest, den förföljer mig i mina drömmar. Värst av allt är att jag inte kan sätta igång. Det tar stopp.
Idag har jag lektioner hela dagen och hinner inte. Men imorgon då får det bli andra bullar.

Ska mota bort den där ångesten. För egentligen så har jag inte så mycket att oroa mig för. Jag KAN klara av det. Jag har gjort det förr, inte just det här men liknande projekt. Förra våren då jag steg upp 6 på mornarna för att kämpa i 3D-kursen samtidigt som jag hade samba varje dag. Så omöjligt är det inte. Men kämpigt kommer det att bli. Speciellt då jag har två kurser till och båda involverar grupparbeten. Jag är frestad att köra en fuling och försöka komma undan med så lite jobb som möjligt. Men så får man inte göra.
Jag säger bara Bring it on.


Klarade jag av det här monstret kan jag nog ta mig ann kommande.. hoppas jag.

teater


Igår var jag på teater.. och såg ut såhär. Jag, Hedvig, Taru och Jenny var och såg på Fame. Det var ett estetgymnasium som hade satt ihop det hela. Riktigt mysigt var det. Även om det hela andades lite skolpjäs så var flera av eleverna riktigt duktiga.
Det var samma scen som vi dansade på i höstas. Det kändes lite vemodigt att sitta där. Jag påmindes om hur spännande och kul det var. Samtidigt förvånades jag över hur nära man som publik satt. Då jag stod där själv i minisambadräkt trodde jag att jag var väldigt anonym eftersom jag var så bländad av strålkastare och inte kunde se publiken, men igår insåg jag att jag inte alls hade varit anonym.. varken jag eller min stjärt. Haha.. De var tider de. Förhoppningsvis får jag sätta på mig ett sambahuvud snart igen.

Som ni kan ana så har min produktiva helg inte varit så produktiv. Jag har försökt sätta igång med skolprojekt, men det har inte gått. Varför behöver jag ständigt en sån enorm startsträcka?? Jag antar att jag är en sån som måste sitta och ruva på mina idér innan jag kan börja producera. Vilket är bra på ett sätt, men jobbigt då tiden är knapp.
Så jag får helt enkelt vara effektiv nästa vecka ist. Tidiga mornar och lunchlådor here I come. Jippi.

Nu ska jag snart iväg och dansa. Ska skaka rumpan lite och glömma mina skolbeskymmer. Shake it like a polariod picture!


ut med det gamla, in med det.. gamla

Igår var jag och Hedvig på Klädbytardag.
Klädbytardag går ut på att man tar med sig kläder man inte vill ha, byter ut dom mot kuponger, och sen kan man byta ut sina kuponger mot kläder andra tagit med sig.
Skitsmart idé om du frågar mig. Ner med överkonsumtionen!

Jag tömde garderoben på 2 tröjor en t-shirt och ett linne. Tack för samarbetet hoppas ni får en trevlig vistelse hos någon som uppskattar er mer.
Efter att ha trängts och svettats bland andra klädivrare hade jag till slut lyckats hitta fyra plagg som jag ville ha. Dom hade nog behövt lite större och luftigare lokal och ett ordentligt provrum med fler än en provhytt.

Här är mina fynd:

Ett par lila byxor som ska få genomgå amputation och bli ett par trevliga shorts.




Ett par knäbyxor med väldigt hög midja och vidaben. Även dessa ska bli shorts.


Sen hittade jag inget som kändes kul till mig, så då passade jag på att titta på herrkläder, och hittade:


En t-shirt till pojkvän och ett par jeans till bror. Jag hoppas de kommer att passa.
Om ni undrar, varför posen? vet inte, ville försöka vara manlig tror jag :)


En sån här grej kunde inte passat mej bätter. Jag har massor i min garderob jag borde göra mig av med och jag älskar att "renovera" gamla kläder. Jag har flera renoveringprojekt på gång, väntar bara på att jag ska ha lite energi och framförallt tid att ta itu med dom. When I do so, kommer det upp här såklart.

true story









en förtrollad natt





Till slut kom det upp lite bilder från Annas sagokalas.
Tänk vad man kan få gjort då man borde arbeta med skolgrejjer.

Tant-yes I am!

Idag då jag kom hem från skolan var jag trött.. så jag tog mej en liten tupplur.
Senare på kvällen såg jag på världens värsta klimakteriefilm samtidigt som jag stickade på min lilla bolero.


walking in Memphis?

Kan vara så att jag tar en sväng via Memphis då jag är i USA i juni.
De skulle vara kul. Kanske kolla in Elvis gamla lya?

Så här är det..2005-2006 var jag utbytesstudent i en liten stad vid namn Raymond som ligger i Illinois. Då bodde jag hos paret Toby och Missy Dean hela året och blev som deras finska adoptivdotter. Jag lärde känna en hel dröse med människor det året. Så nu ska jag åka och hälsa på allihop. Jag kommer att bo hos Toby och Missy i 2 veckor innan jag åker till New York (var ju tvungen att göra ett kärt litet återbesök i The City). Iaf.. Toby föreslog att vi skulle dra ner till Memphis ett par dar när jag var där, dom har varit där några gånger och gillar det väligt mycket. När jag var utbytesstuden reste jag runt en del och fick se stora delar av landet, men jag har inte varit i Tennessee. Så jag hoppas det blir av.



Här är jag tillsammans med Toby och Missy.

Man kan ana att den amerikanska dieten gjort sitt på min kropp. Ingen fara med det, men kanske inte det roligaste då beachsäsongen är i full gång då jag kommer tillbaka från min resa. Så egentligen borde jag ge gärnet och ligga i med träning och god kost nu innan för att sen kanske ta en och annan joggingtur under resan, så jag hålls i någorlunda trim.
Med andra ord borde jag bestämma mig och sätta igång illa kvickt.
Men de... de är ett annat inlägg.


Pingu


Nästa steg i Flashutvecklingen är att skapa någon form av interaktiv informationssida.
Ämnet är fritt och efter mycket funderande valde jag Kejsarpingvinen som mitt ämne. Vem kan motstå dessa underbara varelser?
Jag kan varmt rekommendera filmen March of the penguins, helt underbart vacker film med Morgan Freemans mysiga berättarröst. Men det kan vara bra att ha en lite näsduk till hands.

likes and dislikes




malin gillar sitt nya nagellack men avskyr det förjävliga vädret


Birthday girl


Idag fyllde den vackra Anna år.
Det firade vi med fika på Tingsgården.

the movie


GPSmovie by ~manyq on deviantART

fick äntligen upp den.
enjoy :)

Fingerfärdig

När jag tycker mitt hår känns tråkigt och smutsigt eller om jag har lite tid över brukar jag fixa till en kul fläta, det piggar upp. :)

Bokad


Nu har jag bokat flyg!
Från 1-20 juni kommer jag att vistas i staterna.
Flyger först till Chicago för att vara 2 veckor i dear old Raymond, Illinois, sen flyger jag vidare till N.Y. för att chilla där några dagar.
Håller tummarna över att vulkanen lugnar ner sig och slutar spy ut aska.

we´re off to see the wizard


Såhär såg vi ut igår.
Återkommer med fler bilder sen.

Fredag

Idag har vi strosat på stan. Fast inte bara nöjesstrosat, vi har varit rätt målmedvetna. Vi har varit på utklädnadsjakt. Vi lyckades faktiskt hitta riktigt bra grejjer. Myrorna levererade verkligen. Men jag avslöjar inget just nu. Lägger upp bilder sen.
Vi hann även med en fika på tingsgården i solen (dom stunder molnen höll sig borta vill säga).








Det värsta som finns

Så ska det låta med Shirley Clamp som deltagare.
That bitch just can't shut up!



Sagostund

På lördag ska jag och Jon på kalas. Inte vilket kalas som helst utan Sagokalas.
Det är Arvid och Arvids matte Anna som är duktiga och bjuder på fest.
Skall bli jätteroligt. Återstår bara att lösa gåtan vad man ska klä ut sig till.
Jag älskar att klä ut mej, tyvärr har jag inte haft tid att vara ambitiös, så imorgon ska jag och Jon besöka Eskilstunas secondhandutbud och hoppas på att dom har nått att komma med. Kanske jag tom plockar fram symaskinen. Kul ska det bli iaf, med eller utan fin utklädnad.
Återkommer med bilder sen :)


Love at first sight











eskilstunas nya tjejband?




jag skulle köpa plattan iaf :)



freckles





dom har legat i dvala länge nu..
men efter årets första uteserveringsfika i strålande solsken  har dom återvänt.
hurra! våren har kommit och är här för att stanna (peppar peppar).



Sväva på moln för en stund.





Ni vet den där känslan man kan få ibland när man åker flyg och tittar ut på underbart fluffiga moln; man önskar att man kunde studsa omkring bland dem precis som Bambi när han är kär. Om det skulle hända, då skulle den här musiken klinga i mitt hjärta.

Ibland kan man undra..

vad man sysslar med.
Som nu till exempel. Klockan är halv ett och jag sitter fortfarande framför datorn, efter en lång dag i skolan som jag tagit mig igenom halvsovandes. Ända sen jag steg upp efter sjätte snoozningen har jag inte gjort annat än att längtat tills jag får gå och lägga mig igen.
Dessutom har jag tvättid imorgon kl 7 på morgonen. Jag borde ha sorterat min tvätt så det bara var att kliva upp och gå iväg och sätta igång maskinerna. Men det har jag inte.. Vad har jag gjort istället? Inget egentligen måste jag stolt erkänna.
Imorgon kommer jag som vanlig försöka ta tag i ditt liv genom att städa. För JA, min lägenhet är som vanligt ett kaos. Kaos och röra, sån är jag. 
Tur att alla inte är som mej.
Huston we have a problem! I can´t find my socks.


Cause that´s how I roll!


Hemma igen

Nu är jag trött men glad efter en lyckad helg.
Det har varit supertrevligt.
Tack Kajsa, Fanny och Kajsas morföräldrar!
Mycket skratt och stoj, som det brukar bli.

Det enda som står i vägen för att helgen skulle vara totalt fulländad är lite beslutsångest ang. klädesplagg.
Vi gick olyckligtvis in på American Apparel och jag hittade en potensiell kompis. Egentligen borde jag hålla i pengarna just nu. Men jag ska fundera på saken lite.
Så här ser den ut iaf:


Jag skulle ju då ha en ordentlig bh och byxor till den.
Vill ha den och se läcker ut då jag ska träffa min nye vän Lady Gaga.
Men,men.. ska fundera lite..

Nu ska jag försöka vila upp mej inför imorgon. Tack vare diverse grupparbeten kommer jag att vara i skolan från 10 till 8. Lite för länge om du frågar mej.. och Dolly Parton.


En kväll i hufvudstaden

 

 

vackra åländska flickor på väg på äventyr

 

strike a pose while putting on lipstick in hell's kitchen.

 

mer äventyr väntar ikväll :)


tjutju!






Imorgon hoppar jag på tåget och drar till storstan.
Där skall jag Kajsa och Fanny leva loppan. Ska bli supermysigt!
Kajsa har planerat helgen för oss så vad som helst kan hända.
Nu måste jag packa och hitta nått stiligt att ha på mej.
Nattinatt!



på språng i paris


Här är dom sköna bönorna Jenny och Fanny då vi var i Paris förra våren.
Kan inte låta bli att längta tillbaka.

påskhäxor




att ta i beaktande innan du trycker på play..

vi spelade ett drinking game och var tvugna att svära i varje mening. så vi är inte arga på riktigt.
kamerakvinnan jill har druckit en del, därför har hon svårt att hålla fokus och skrattar lustigt.
ingen av oss andra har någon aning om att vi filmas.
jag sitter och ritar snuskbilder och har därför ingen koll på va som händer i leken.

icebreaker

















 


Påsken som gick

Som vanligt har det gåttt för fort och jag måste börja packa igen.
Jag känner ingen som helst lust att sätta mig på en proppfull och sunkig Rosella för att sedan lida mig igenom en plågsam bussfärd.

I Eskilstuna väntar jobbig skola. Det är som tuffast nu, sommaren är runt hörnet men först måste jag slita mig igenom 2 månader med intensiv skola. Det känns som den jobbiga uppgförsbacken i slutet av joggingrundan. Fast helt hemskt är det nog inte. Våren är ju på gång och tro't eller ej men eskilstuna är faktiskt riktigt mysigt på våren.

Hur har påsken varit då?
Väldigt bra.
Jag har inte riktigt fått saker gjorda men jag har haft det skönt, trevligt och tidvis riktigt kul.
Två underhållande utekvällar med fantastiskt sällskap. Det vill jag tacka för!
Några dagar av vårväder med promenader i solen. Det var precis vad mitt arma vinteransikte behövde.
Sen har jag även börjat sticka. Jag håller på att sticka en liten kortärmad kofta. Jag fick ett ryck (som vanligt när det är vår) och satte igång. Med assistans av min kära mor och med ömma figrar har jag lyckats få bakstycket på koftan färdigt.
Är det perfekt? Nej.
Kommer det att bli snyggt? Högst antagligen inte.
Kommer jag att vara stolt som en tupp om jag lyckas slutföra projektet? Definitivt!
Kommer jag att slutföra projektet? Den som lever får se.

Det känns som att jag fått mej en liten aptitretare över hur sommaren kommer att bli, och jag måste säga att den smakade mycket bra. Ser fram emot huvudrätten om några månader.



RSS 2.0