I got love for you if you were born in the 80s


ännu mer pride.

känns det andra tråkigt så börja titta 2:06 och sen 2:50.

chichi samba <3 QX

Nått med samba och gays som funkar väldigt fint ihop.



puss alla fina!


Tack all som gjorde den här helgen så fantastisk!


smygfilmade


fredag

svt sörmland var också och filmade igår. Ca 8:50 in kan man skymta lite bekanta ansikten. Jag gillar att dom tagit med då vi precis kommit dit och ser alldeles konfunderade ut.

Middagen igår var mysig. Maten var inte speciellt god, inte värd pengarna men det var däremot sällskapet. Det var sådär härligt sentimentalt och hjärtligt med lärare som höll tal. Vissa pratade om sina examensarbeten. Jag förklarade min situation och lärarna såg förstående ut, diskussionen leddes in på dansen istället, och om att våga ta chansen iställe för att göra det som förväntas av en. Jag försökte försäkra dom att jag faktiskt tänker ta min examen sen i höst. Adrenalinet innan uppträdandet tidigare på dagen motade tillfälligt bort förkylningen men på kvällen kom den ikapp. Jag kände mig lite frånkopplad, tungt huvud, varm panna och droppande näsa. Jag valde att vara förståndig och följde inte med vidare ut. Tråkigt men jag vill inte riskera något inför lördag.

Idag ska jag plocka upp snorpapper från lägenheten och göra det lite hemtrevligt då mina damer kommer hit.
Vi ska senare repetera öppningsnummret med en annan dansgrupp i stan. Vi har ingen aning om vad dom har gjort så jag hoppas det kommer att funka med det vi har koreograferat. Efter det ska jag möta upp Fanny och Jill sen ska vi gå på teater. Det är kära Kristin som är med och spelar, det ska bli superkul att se vad hon haft för sig. Senare anländer Jenny och Christine. Det kommer att bli en utmaning att få ordentligt med sömn med så trevligt sovsällskap.

Passande nog så har dom valt att stänga av mitt varmvatten och tänker inte göra något åt saken på hela helgen. Det är ju perfekt när man har 6 tjejer på besök.

Nu ska jag proppa i mig vitaminer i tusen så den här skitförkylningen försvinner.

5 sek of fame

TV4Nyheterna%20V%C3%A4ster%C3%A5s%2022:35 kolla från och med 4:00.

full rulle


Vi har haft uppträdande idag. Det var invigning av Springpride. Det gick riktigt bra. Vi kommer antagligen att vara med i både svts och tv4s regionaltv ikväll. Så om nån är i krokarna kolla på svt kvart över 7. Ska försöka leta upp på svtplay sen.



Nu ska showglittret duschas bort sen ska jag fixa mig fin igen, för ikväll är det avslutningsmiddag med mina programkamrater på skolan. På med finklänningen! Med en finklänning är det lättare att le när man ska sitta och lyssna på hur sina klasskamrater inte misslyckades med exjobbet.

Jag hoppas  på 5 saker just nu:

att trerättersmiddagen inte sätter sig på kroppen.
att min pissförkylning försvinner
att det inte regnar på lördag
att jag hinner städa lite innan min prinsessor från åland kommer hit
att vi totaläger scenen på lördag.

tjoho! pepp pepp!

Förresten så börjar linslusandet ge resultat. Idag då vi gick till Kaka för att fira med god halloumisallad skrek byggarbetaren på andra sidan gatan "ni är mycket finare i verkligheten än vad ni var i tidningen!". (håller med, fy fan för dom där osmickrande bilderna) Yes! Lokalkändisar. Hahaha. Näe inte riktigt målgruppen för marknadsföringen.. men ser han kanske nån som kan ge oss jobb ser.

Förresten nr 2. Killen vi jobbar med på pride är med och jobbar för en eventbyrå som fixade hit hoffarna då vi dansade. Det hade tydligen varit slutsålt då. 1000 pers med andra ord. Nått att berätta för barnbarnen, "jo nä men förr i tiden innan mormor hade hängtissor skade hon röven inför 1000 pers". Det här året blir ett bra kapitel i memoarerna känner jag redan nu.

Nej nu! Fort in i duschen!




vill jag se en regnig sommardag


skål grabbar!

När det finska hockeylandslaget vunnit VM-guld och gör entré på flygplatsen händer detta.Det är ju komiskt, men varför måste dom vara så fruktansvärt klyschiga och vara aspackade?

hej va det går





vill hoppa till lördag redan nu. så mycket kul som händer då.



fight club




want a piece of this?



va gör du nu för tiden?

I lördags var jag ut och svängde. Adrian Lux kom till Filial så jag, Anna, Madde och Roxy drog dit. Det var en kul kväll, men Adrian var något av en besvikelse. När vi kom dit undrade vi när den där tolvåringen skulle ge plats för Adrian Lux men till slut insåg vi att det var ju självaste mr Lux. Jag hade förväntat mig lite mer spännande i musikväg också, det var ganska tamt och kommersiellt. Men det stoppade inte oss, vi dansade på som alltid. Kvällen avslutades med fyllebråk, vi mot 30 plusare och hans flickvän.. mycket märkligt.

För övrigt just nu så är det mest dans på schemat, det är mindre än en vecka kvar så vi tränar och filar. Examensarbetet är lagt på is, jag kommer att satsa på nästa tillfälle att gå upp med det, dvs i november. Misslyckande kanske vissa kan tycka, men det känns ok för mig. Hellre att det blir bra och att dansen blir bra än att jag panikjobbar med allt och bli trasig som människa.

I morse vaknade jag med halsont. BIG NO NO. Det värsta som kan hända just nu. Så det första jag gjorde var att gå till affären och handla citroner och lök, för att sen fixa ihop den magiska "försvinn fula halsont försvinn"-drycken.
Såg på nån form av örtdoktor på svt och han tipsade om den drycken som man skall gurgla vid halsont. Det kan vara att jag har skrivit det här förr, men det är bra skit så det är värt att upprepas. Placebo eller inte, men jag tycker det funkar.

1 hackad lök
1 hackad chili
2 pressade citroner
1 tsk salt

låt stå en timme, sila
Klart att gurgla. Gurgla ofta och länge.

Så det ska jag göra hela dagen. Det och brodera klart mina bengrejer till sambadräkten. Så ska jag försöka städa lite då jag får finbesök den här veckan, först pappa som kommer imorgon och sen lite ålandsbrudar till helgen. Ska bli superkul! Och så blir det såklart dansträning ikväll.

Håll tummarna för att halsonten försvinner lika snabbt som den kom och att det blir fint väder på lördag.




lokalkändisar





Vi är med i dagens lokaltidning.
Inte den bästa intervjun och inte de bästa bilderna men vad gör nu det.





pride

om en vecka så smäller det :D
Springpride i Eskilstuna!
Vi ska vara med i invigningen på torsdag och sen i showen på fristadstorget där vi öppnar och avslutar. Spännande kul och nervöst. Om nån har vägarna förbi, kom och kika!



alien-abduction lamp


vandrade i stockholm och såg det här i ett skyltfönster.
"nu är äntligen vår "abductionlampa" i lager igen"
tydligen är det populärt med fyndiga lampor.


mediahora

Chichi Samba är med i radio!

Och imorgon kommer lokaltidningen för att prata och fota.




o herre gud.




skulle hyra film i helgen och snubblade över den här.
haha jag saknar ord!

tack gode gud att man inte har barn så man slipper sitta igenom sån här skit.
hade iof kanske varit rätt kul att se den här filmen efter en flaska vin.





finfina lejon <3

värmde så fint i hjärtat att få slå först ryssland och sen sverige. puss på er pojat! tyvärr såg jag inte hela matchen av två orsaker: 1 klarar inte av pärsen då det som så många gånger förr går åt helvete. 2 klarar inte av de svenska kommentatorerna på 3:an. Kaj Kunnas i mitt hjärta!

transformation


mästerligt

Water ink _ BDDP Unlimited and Solidarités International - UK from BDDP Unlimited on Vimeo.


soooft helg

Den här helgen har varit så jäkla skön. Jag har bara tagit det lugnt, varit duktigt med exjobbet och njutit av solen.

På fredag botade jag min förkylning,exjobbade, käkade nachos och avlutade kvällen med pubertetsporr ala Twilight.

På lördag steg jag upp 7 för att tvätta,exjobbade, käkade nachos och träffade upp Hedvig och Kajsa som satt med bubbel i Rothovsparken, de fortsatte vidare men jag cyklade hem för att somna framför tv:n.

På söndag steg jag upp rätt tidigt för att sätta mig med exjobbet. Senare på dagen åkte jag med Anna och Tobbe för att avnjuta Slagstaglass, något av en Eskilstuna vårtrardition. Mums! Sen fortsatte vi hem till dom. Där pysslade vi med textilfärger och Anna läste underbar saga. Kvällen avslutades med (återigen) nachos och skräckis, Insidious. En riktig supersöndag!

Jag har varit så mycket på språng på sista tiden så den här helgen var precis vad jag behövde. Exjobbet har börjat gå smidigare nu och jag känner att jag kanske kan bli klar i tid ändå, även om det kommer att bli kämpigt. Snart ska jag på Afterwork i solen. Härliga tider nu!





Morsdag


Idag är det morsdag i Finland. Hoppas du får en fin dag mamma. Puss och kram!



Marwencol

Igår fastnade jag framför ett intressant avsnitt av K-special på SVT.
Det handlade om en man som blivit brutalt misshandlad av ett gäng män på väg hem från en bar. De hade slagit och stampat på honom för att han sagt att han ibland klär sig i kvinnokläder. De hade misshandlat honom så illa att han låg i koma i flera dagar, tappade sitt minne och fick lära om sig allt från att gå till att skriva. Mannen fick bestående meen. I sin rehabiliteringsprocess började han plötsligt bygga ett miniatyrsamhälle med dockor, Marwencol. I Marwencol bor hans alterego och där kan han styra över människornas öde. Mannen fotograferar alla händelser i Marwencol. Dessa fotografier upptäktes och har ställts ut i Greenwitch Village, New York. Hans rehabilitering har alltså blivit konst. Det är en tragisk men också väldigt fin dokumentär om en alldeles speciell man.










torsdag

Jag vaknade med halsont i morse. Inte bra. Halsonten vill inte försvinna. Det är det sista som får hända nu, att fysiken inte orkar med. Så antingen kör jag på som vanligt och hoppas att jag kan skrämma iväg förkylningen som knackar på dörren, eller så tar jag det lugnt och väntar på att den ska gå sin väg av sig själv. Det är alltid svårt att avgöra vad som är bäst. Ska nog brygga lite magisk hälsokur som mormor alltid brukade ordinera: vitlök och honung. Allt annan än gott, men hjälper. Man kan trycka i sig mängder av vitlök när man bor själv.

Min kväll:
Stinka vitlök och försöka exjobba lite.

Det går verkligen inte snabbt framåt med exjobbet. Tell me something I don't know! Jag vet det är tradigt att höra detta ständiga gnäll om exjobbet. Det kommer nog inte vara sist gången jag tar upp det heller.

Men dansen går bra. Vi har äntligen fått klart vår nya koreografi och den är riktigt jävla kickass kan jag säga. Vi är som stolta föräldrar då vi dansar den. 28 maj är premiären för den, vi kommer att dansa på stora scenen på Fristadstorget i Eskilstuna under Spring Pride. Det känns spännande och stort. Så nu är det drillning på hög nivå som gäller, för går det bra kan det öppna andra spännande dörrar eller fönster. Därför är det så viktigt att halsonten försvinner NU. Förövrigt så har det kommit upp nya bilder på vår hemsida. Dels studiobilder som Kajsa tagit och bilder från Hoffmaestro som Anna tagit.



stänger ute verkligheten för en stund

Nu när exjobb och sånt känns jobbigt så väljer jag att fly med Toro Y Moi.

min nya coffetabelbook?


Har lånat lite litteratur från biblioteket. Exjobbet har alltså sakta kommit igång, men det går alldeles för långsamt. Spark i baken Malin! Har typ halva tiden kvar och har knappt fått nått gjort. Jag ska försöka mitt bästa men det finns en viss risk att jag inte riktigt blir klar nu till sommaren. Man ska inte tänka så jag vet, men det lindrar ångesten att inse att det inte är hela världen om man blir lite sen. Tänk vilken lång tid det tog för Darwin exempelvis, och det blev ju väldigt bra.





we still know how to strike a pose


jag och fanny har varit vänner länge.
kanske vi var lite sötare på ettans klassfoto?
jag kan tyvärr inte svara på varför jag ser så bekymrad ut.



kul helt enkelt




riktigt kul musik. riktigt kul folk. riktigt kul kryssning.





RSS 2.0