röyksopp <3 miyazaki

njutning för både öga och öra. enjoy!

längtan

Har börjat läsa Into the wild. Jon Krakauer skriver: "Allowing his life to be shaped by circumstances..." Jag gillar den meningen, att låta sitt liv formas av tillfälligheter. Jag har börjat känna en längtan efter att leva så för ett tag. Vet inte när men jag känner att det börjar bli dags snart. En ryggsäck och ett öppet sinne sen får man se vad som händer.

once upon a friday night..

Ja nu hade smutstvätthögen växt sig till en egen koloni, så jag var så illa tvungen att tvätta. Efter några vändor till tvättstugan, som ligger i huset bredvid, var jag nästan klar. Då jag satt framför datorn och väntade på att den sista tvätten skulle torka ringde det plötsligt på dörren. Åh nej, tänkte jag eftersom jag inte känner någon i den här ganska sunkiga delen av stan. Då jag väl smugit mig fram till dörren för att kika vem det var, såg jag att där stod en kille som snabbt vände sig om och gick ner för trappan innan jag ens hann överväga att öppna. Konstigt, tänkte jag.

Tvättiden tog slut och jag skulle motvilligt bege mig ut i kylan igen. Men jag kunde inte hitta mina nycklar. Åh nej! It all makes sense! Jag måste ha tappat nycklarna, killen hittade dom och ringde på för att returnera dom. Och jag min sega jäkel öppnade aldrig.

Då slog det mig att jag hade två problem: 1. Jag kommer inte in i tvättstugan för att hämta min tvätt. 2. En främling har mina nycklar och vet var jag bor. Med ens gick jag från lugn vuxen till lipfärdig 5åring (sådär lipfärdig som 5åringar blir då dom är så arga att dom inte vet vad dom ska göra av sin ilska och börjar gråta). Vilken idiotisk jävla klant du är Malin!(följt av många vedervärdiga svordomar och könsord).

Efter att ha återgått till normal andning igen insåg jag att det var dags att skrida till handling. Tvätten måste ut ur tvättstugan. Så jag gick ut och ställde mig utanför tvättstugan i väntan på att personen som hade tvättiden efter mig skulle dyka upp. Då kom han, en rultig man med mycket hes röst. Trevlig som han visade sig vara låste han upp åt mig så jag kunde plocka ut mina kläder. Sen gällde det bara att lyckas dra sig undan den rultige mannen som också visade sig vara lite översocial.

Problem nummer 1. löst.

Nu återstod bara det faktum att en främmande man har mina nycklar och kan därmed smyga sig in till mig om natten, för att krypa upp i min säng och krama om mig som om jag vore en stackars söndertuggad nalle. (Ja vi förstår alla att det där med nalle bara är en disnyfierad version av vad som skulle kunna hända.)

Jag kom fram till att det inte fanns så mycket att göra. Antagligen var det en schysst kille eftersom han kom och ringde på för att lämna tillbaka mina nycklar. Så antagligen skulle han ringa på igen eller lämna in nycklarna till hyresvärdens kontor. Men jag var fortfarande mycket upprörd över mig själv och min klantighet.

En timme senare hade jag lugnat mig och fortsatt med min kväll, jag stod och diskade (ja jag är så patetisk att jag gör sånt en fredag kväll). Då jag tittade till höger mot hängaren där mina kökshanddukar hänger fick jag syn på något... mina nycklar.

Och det var historien om hur jag förvandlade en lugn fredag kväll till ett 24-avsnitt helt utan anledning. Men en fråga kvarstår, vad ville killen som ringde på?

26 feb @ munchen-bryggeriet


beslutsångest

varför så många beslut hela tiden? lyxproblem kanske.. men ack så jobbigt.

hjärta vs hjärna, den ständiga fighten. vem vinner?

orkar inte gå in på det mer just nu.
kollar ett avsnitt modern family för att lindra ångesten en stund.



roligt

Anna tipsade mig om Ricky Gervais nya påhitt som går att se på svtplay.
An idiot abroad heter det och är grymt kul. Man får följa världens mest negativa britt som är ivägskickad för att besöka de 7 underverken.

I recommend!





vad hände i helgen då?

På fredag åkte jag till Stockholm. Tog först tuben till Slussen där jag vandrade vidare till Actionaids kontor. Mötet gick bra. Jag diskuterade tillsammans med deras pr manager fram en bra idé till exjobb. Det känns bra, för det är nått jag verkligen skulle kunna brinna för. Så ifall inte unicef eller röda korset kommer med intressantare förslag är det för actionaid jag kommer att göra mitt exjobb. Skriver mer om vad det handlar om när formalian är klar. Känner mig riktigt peppad faktiskt.
Tummen upp Malin!

Glad i hågen traskade jag vidare och mötte upp Kajsa. På kvällen blev det vin och soft förfest men Kajsa och Jonna. Lite för soft var det för vi kom in till stan rätt sent. Vi mötte upp Kajsas och Jonnas bekanta och gick till Reisen, nån bar i gamla stan. Med risk för att missbruka ordet soft nu, men det var riktigt soft där. Bra musik och skön stämning. Efter stängning drog vi till Spybar, jag och Jonna lyckades smita in gratis men vakten fick syn på och stoppade resten så det blev en snabbvisit. Drog istället till den riktiga efterfesten... på Max. :)

Lördagkväll åkte en trött och ganska opeppad Malin tillbaka till Eskilstuna. Som tur är fick någon mig på andra tankar så jag mötte upp Hedvig, Kristina och Tobbe på Sylvia för en öl. Jag körde kärringvarning och tog te istället. Vi blev där rätt sent, satt och snackade och skrattade hela kvällen. Soft (ja igen) stämning med bra musik även om den överröstade oss något.

Idag har jag gympat lite med Anna sen drog vi vidare på fika hos henne. Mysigt är var det var. Vilken tur att här finns så fina människor som påminner mig om att en vår i Eskilstuna faktiskt kan bli riktigt riktigt bra. Har varit så inställd på Stockholm och övriga världen att jag glömt bort att jag kommer att sakna Esiklstuna när det är dags att ge sig av.


Imorgon börjar ny kurs. Jag skall göra faktaillustrationer över Darwin och Om arternas uppkomst. Väldigt intressant ämne jag valt måste jag säga, så jag är lite peppad över det också just nu.

Bra helg med andra ord!


and don't forget it!


etsy


RJD2- a beautiful mine


exakt!

önskar att jag hade skrivit det här.

 

 

 

 


händer i helgen då?

imorgon tar jag tåget till stockholm för mitt lilla möte. efter det styr jag kosan mot kajsa så får vi se vad kvällen har att erbjuda. på lördag åker jag tillbaka till eskilstuna förhoppningsvis inte allt för bakis. sen, sen är jag inte helt säker på vad som kommer att hända. säkert nått kul.

trevlig helg allihop! även om det fortf bara är torsdag
håll tummarna för att mötet går bra.

smidig som en katt

Jag har två knäskålar på mitt vänster ben.
Varför?

Jag önskar jag kunde säga att jag knäade en man som försökte överfalla mig hårt i skrevet.

Jag önskar till och med att jag kunde säga att jag halkade på det glashala vägelaget.

Tyvärr kan jag inte säga det, för då skulle jag ljuga.

Det jag måste säga är att jag klantade mig på spinnigpasset och lyckades på nått sätt knäa cykeln. fan va ont det gjorde, men jag cyklade vidare med en tår i ögat.




beach 2011 here I come

Oj oj... Igår gjorde jag det. Jag skaffade ett gymkort. Jag är peppad ut till fingerspetsarna, men samtidigt är jag lite rädd, för jag ska på spinning med Anna idag. Spinning är läskigt jobbigt.
Jag ska bli stark nu och få bra kondition, sen ifall kroppen blir fast och fin så är ju de alltid ett plus.

silly rabbit


plockade fram tuscherna ikväll. på tiden! tyvärr så dog min trötta kamera innan jag hann få till en vettig bild. nu har pappas gamla tröja en kaninunge på magen.. och jag har tusch på handen.

Modern family




Bästa serien just nu!






so faar so good

Idag har varit en bra dag. Det enda dåliga med idag är att jag halkade och landade med baken i en vattenpöl när jag var ut och gick i morse. Hör på den! Jag var ut och gick i morse.

Ett pm är inne, en rapport är i stort sett klar och jag har bokat in ett möte i Stockholm på fredag angående mitt exjobb. Jag ska träffa folk på välgörenhetsorganisationen Actionaid. Spännande grejer! Jag har lite trådar här och var angående mitt exjobb, men jag vågar inte säga för mycket ännu. Den som lever får se, eller den som läser min blogg får se. Alltså är det inte så många som får se. Iaf efter den 25 januari vet jag förhoppningsvis mer.

Alltså verkar det som det här med organisation fungerar bra för mig. Om man nu kan dar slutsatser efter en dag. Låt oss hålla tummarna för att flytet håller i sig.



operation organisation

jag har dom senaste dagarna mest bara legat i lägenheten och mått illa. jag har dels mått illa för att jag inte gjort något vettigt alls, jag har dels mått illa för att jag varit så patetisk och självömkande. men det är helt ok att vara så ibland, man måste börja från avgrunden och klättra upp igen. och klättra upp igen är precis vad jag tänker göra.

nästa vecka har jag ingen schemalagd skola, men jag har tråkiga rester som måste göras. mardröms scenario alltså, inga direkta måsten bara massa borden. som gjort för att jag ska misslyckas. men jag tänker ta den stora läskiga tjuren i hornen. bring it on säger jag bara

jag har nämligen en plan. jag har nämligen gjort en lista, och inte vilken lista som helst utan en tatagidittliv-lista. på ett näst intill sinnesrubbat sätt har jag skrivit upp vad som ska göras under veckan, och sen har jag schemalagt mina dagar skalmanstyle. från kl 9.00 till 23:00 har jag bestämt hur min dag ska se ut med allt från arbetspass till lunchpaus. och jag MÅSTE följa det. eller dom dagar som jag inte har något inplanerat måste jag följa det. ja menar om jag sitter och lunchar med någon tänker jag inte avbryta det hela mitt i allt och rusa hem i panik för att mitt arbetspass har börjat. det vore ju lite väl rubbat. det här är visserligen lite rubbat men på ett bra sätt. jag tänkte nämligen ge det där med självdisciplin ett försök. ska jag ha en chans att lyckas med exjobb måste jag ta tag i självdisciplinen.

det här låter som något som är dömt att misslyckas men jag ska ge det mitt allt. jag har redan förberett genom att städa lägenheten idag så att jag inte ska bli distraherad av disk och dammråttor. och lyckas jag kommer jag att vara så stolt över mig själv. kanske kan fira genom att ära något onyttigt, dricka alkohol, köpa något jag inte behöver, eller något annat helt värdelöst och kontraproduktivt. hurra!

håll tummarna för mig nu.
litet steg för människan, enormt jättekliv för malin.


prosit







missförstånd

idag var jag på lunch med några klasskompisar. vi pratade plötsligt om hitler och jag skulle säga att jag hört att hitler tyckte om att rita musse pigg. eller det va så jag borde sagt. istället sa jag att jag hört att hitler tyckte om att rita mickey mus, vilket lät som att jag hört att hitler tycket om att rita mycket mus. haha. ibland är det guld med dialekt och missförstånd.





bibliotekskort

idag har jag skaffat bibliotekskort. har man bott i en stad i 2 och ett halvt år är det nog på tiden. synd att jag bara har ett halvår på mig att använda det. bättre sent än aldrig.



gnäll

jag har inget att komma med just nu. för att ha nått att komma med måste man uppleva nått och eftersom jag bara suttit i lägenheten idag så har jag inte det. rastlöshet är en så jobbig känsla... speciellt i kombination med skolångest. blä..




frestad

upptäckte idag att jag har en extra vecka. nästa vecka är nån form av tentavecka så jag har inget schemalagt. planen är att ta tag i rester, tvätta och städa. men jag är sjukt frestad av hoppa på en sistaminuten till solen och värmen. men jag ska hålla mig. jag behöver mina pengar till roligare saker framöver, är osäker på vad dessa roliga saker är men jag vet att dom kommer.


ångest


såg just denna film och är alldeles utmattad. det var så mycket ångest, lite som en jobbig dröm. men missförstå mig inte, jag gillade den. jag rekomenderar!.. och erkänner samtidigt en liten smygförälskelse i natalie portman.



back in school

sitter i skolan och fnular. bestämde mig för att hoppa över animationskursen och beta av mina rester istället. kanske jag hade hunnit få ihop nån ful film om jag satt i skolans tragiska datasal dag och natt en vecka fram över men jag har inte orken just nu, dessutom tänker jag inte utsätta mig för den psykiska påfrestningen igen. sen får läraren säga att jag ger upp bäst han vill. även om det stör mig att höra sånt.

förövrigt har mitt hälsotillstånd återgått från zombie till människa även om det är på pensionärsstadiet just nu. tog mig väldigt länge att gå till skolan idag, dels pga blixthalka och dels pga avsaknad av muskelmassa. men jag är påväg tillbaka, imorgon kanske det är medelålder som gäller men sen sen ska jag vara frisk!


back on track

efter snart 3 dygn i lägenheten börjar jag känna mig levande igen. hallelulja! tänker ta tag i livet genom att släpa mig till lidl och handla. vet ännu inte hur det skall gå att vistas bland människor igen men förhoppningsvis kommer jag inte att få panik och börja fräsa vilt omkring mig. och förhoppningsvis fattar jag inte eld då jag går ut i solljuset.

förresten inget ont som inte för något gott med sig, att hosta intensivt i några dagar är bra magmuskelträning. det i kombination med ingen aptit gör susen för formen. att dom inte skriver om den dieten i aftonbladet? sen att man ser ut som en zombie i fejjan är ju såklart en oönskad bieffekt. får ta på mig lite rouge innan jag går ut så att folket på lidl inte tar fram sina spjut igen, det blev så himla dålig stämning sist.



jennys soulmate!


am I right or am I right?!


åh majsan!



jag saknar majsan och alla hennes upptåg.

remedy


jag blir lite friskare av arrested development.



lowpoint

igår kom jag på mig själv med att titta på hur diverse kändiskåta smilfinkar spänner skinkorna på dansgolvet. jag skyller på febern!


solförmörkelse




dålig start

mitt 2011 har inte börjat bra.
jag är sjuk. fy tusan. hosta, snuva och feber.
jag har legat i sängen och kollat på skittv hela dagen.
sjunde himlen är verkligen jättedåligt.
men imorgon ska jag vara frisk., hörde du det kroppen?!





varför?


varför snodde jag två saltkar från krogen på nyår?
varför gick jag sen runt och berättade om min lilla revolt till folk?
varför är jag en sån jävla clown ibland?


pharell would you marry me?







julfest i januari

ska på julfest idag. lite sent kanske, men de ska bli skoj. eftersom jag har bästa chefen blir jag medbjuden trots att jag inte jobbat sen i somras.

innan dess ska jag ha packat mina grejer för imorgon hoppar jag på en tidig färja och styr kosan mot eskilstuna.

det har varit ett skönt lov med mycket mat, en del fest, en del vila och absolut inget skolarbete. har inte ens orkat ha dåligt samvete över min dåliga självdiciplin, jag är en amöba just nu och tänker inte dömma mig själv för det. ibland måste man vara det om man ska orka med nått i framtiden. iaf, skönt lov men det ska bli skönt att komma hem igen, börjar bli lite rastlös här. kommer att lämna Åland med några extra kilon, en liten förkylning och ett leende på läpparna.
men först ska jag fira en sista gång.



varför strunta i storbokstav?
vet inte riktigt. kan ha med amöbatillstånd att göra. ännu oklart... utredning pågår.




2010 i korthet

Spindelapan Rhodo
1sta maj i Uppsala
Sagokalas
Island in the sun
Flash
Familjen
We love Lasse
Stureby
Anna von Hausswolff
Sommarkväll i Sunbyholm
Cocktailparty
Naive
Bo Kaspers orkester
Blixtar och dunder på Itech
Kollektivet
Ålänningar är int dumma i huvve!
Motumba
Lady Gaga
New York
Rosett kring fingret
Gamla testamentet fest
Picknick i Rothoffsparken
Sy paljetter
Ooost i Norpan
Hoffmaestro
St Louis
Billy Elliot
Oskar Linnroos
3D studio Max
Williamsburg
Mio min Mio
Midsommar i Djurvik


Allt detta och mycket mycket mer.
Tack alla ni som på olika vis berikat mitt år!






Note to self

Boka aldrig aldrig in en dejt, ett teveframträdande eller dylikt efter ett tandläkarbesök.
Har idag varit och borrat och blivit bedövad, som ett tragikomiskt resultat av detta har jag sett ut som en strokepatient halva dagen.





hejdå 2010



Efter en del förberedelse från min och Fannys sida kunde vi avnjuta en
trevlig middag ute på Hammarudda. God mat och fantastiskt sällskap. Sen
blev det korgen som var rätt kul.. men bara pga sällskapet och då syftar
jag inte på diverse russin som skuttade runt utan bästa brudarna förståss.

Jenny, jag och Fanny alldeles varma i blicken efter att delat nyårspussar.

Tack mona för att jag kan sno bilder av dig då jag själv är så lat med kameran.





RSS 2.0