take off in five, four, three...

Nu sitter jag i skolan med resväska och allt. Skall ha redovisning i en kurs sen åker jag till Uppsala.
Jag övernattar hos André och på morgonen tar jag bussen till Arlanda.
Jag har inte riktigt hunnit få resfeber ännu. Har knappt hunnit inse att jag skall åka. Men jag är lite nervös, nervös över att jag ska ha glömt nått. Innan jag åker skall jag ta avsked av vänner och fina Jon. Sånt är mindre kul.

Nästa inlägg är utan åäö.
Forhoppningsvis kommer jag att kunna uppdatera mkt under resan :)

Wish me luck!


ja ni kan ju gissa hur det kommer att gå med bikiniformen...

Final version


Loveletters from Antarctica


Tyvärr är det problem med musiken, men den musik som skall höras i bakgrunden är den här:




Så vill man ha hela upplevelsen får man låta den spela i bakgrunden.
Kom ihåg att det är interaktivt så man får trycka sig vidare. Ingen interaktivitet på hög nivå... men ändå.
Enjoy!

getting closer

malin + N.Y. = SANT

hej!

har inte skrivit pa ett tag, har inte haft tillgang eller tid.
vill borja med att varna for att detta kan vara lite oforstaeligt pga att alla bokstever inte kan skrivas o dessutom e jag oerhort trott, har inte fatt vila ut pa ett tag o har inte overvunnit tidsskillnaderna riktigt annu.men,men..
jag har alltsa varit i new york dom nermaste dagarna..
ja ska nog setta in lite bilder sen men ja kan inte nu.
Forsta dagen sa gjorde vi inte sa mkt, hann kanna lite pa stan pa kallen men inte sa mkt var ganska trott.. dag nr2 for vi pa rundtur over hela stan o kolla de i chinatown, resterna av world trade center, frihetsgudinnan(pa langt hall) m.m.. de va helt ok lite trist bara att guidningen gick pa finska av en lespande nasal gammal dam. pa kvellen for vi med limosin till nan kand japank restaurang bla elvis o arnold hade varit dit o kakat ;p. de va iaf jettegott o underhallande for man satt runt ett stekbord sa kocken holl pa o tillredde maten medans man satt o tittade pa, han hade varldens show for oss..
nesta dag for ja o en annan tjej o shoppade, de var skoj,mkt fina butiker.. pa kvellen gick vi pa musikal pa broadway, Lion King. De var super bra! helt otroligt! kan inte beskrivas med ord..

Idag flog jag till St Louis dar dom jag ska bo hos hemtade mej, de var nervost men de gick bra.. dom hade ordnat ett litet "party" eftersom jag och Missy (min hostmamma) plus en till fyllde ar idag. o dom hade kopt presenter o fixat velkomstskyltar.
staden ja bor i e jette liten men menniskorna e super trevliga.
nu somnar ja snart.. de e fullt upp de nermaste dagarna..
ha de bra! puss o kram\malin

homecoming nermar sig...

hej!

her bojar kylan komma.. vinden er kall som tusan..

forra helgen var det rotary treff.. de var kul..
de e rett mkt i skolan just nu..
fotbollen er snart over..
dagarna gar rett fort.. idag fick jag se en kille fla en ekorre i skolan, de var makabert.. o nu undrar ni sekert, varfor!?
de e nemligen sa att ja har speech, der vi haller olika tal.. o just nu sa har vi demostrativa tal, man ska visa natt for klassen.. sa de var en kille som tog en dod ekorre till skolan o fladde den infor klassen.. de var en annorlunda upplevelse ma ja sega..

Ikvell ska ja o kolla pa min forsta fotbollsmatch.. amerikanskfotboll alltsa.. de ska bli skoj..
o imorgon kvell ska ja pa homecomming, de ska bli skitskoj!
vi har inte homecoming i min skola men en kompis e tillsammans med en kille fran ett annat highschool o hans kompis har fragat mej.. sa vi ska fara alla fyra.. o ja har hittat en jette fin klenning :D
ja ska setta upp bilder sen sa ni far se..
for de e en del av nojet.. att fa kle upp sej :)

men men.. fottistrening.. burr.. de e kallt ute..

ha de bra!

kram[malin]

100 dagar!

hello!

hmm.. tiden har da gatt fort mina venner :)
de har inte hent sa der jette mkt, eller atminnstone inte natt sa der overdrivet spennande..

Basketballsesongen har borjat, sa nu geller det att fara runt o hejja pa skolans lag overallt.. de e riktigt skoj faktiskt, med skolorkestrar som spelar o alla cheerleaders som dansar o hoppar.

de e rett sa mkt i skolan som vanligt.. men de gar nog bra for mej, far resten av klassen att verka dumma ;p

for nan vecka sen var vi till natt nytt museum i springfield med nagra historieklasser.. de var egnat till Abraham Lincoln, vi har lest om honom.. han var president under the civil war o ner det entligen blev fred sa blev han mordad.. later de inte spennande?nja.. men de var rett skoj iaf, museet var nytt o dom hade nagra rett sa schyssta grejjer der..
O forra veckan var vi o helsade pa natt college, var helt ok de med.. de var vi seniors som for tillsammans, hade rett skoj..

Fick ocksa reda pa att jag kommer att fa ga igenom graduation her.. alltsa alla cermonier ner man gar ut skolan her med hatt o mossa o allt, ska bli skoj :D

Jag var tvungen att presentera mej o beretta lite om Finland o min resa infor skolledningen o sa fick dom stella fragor.. var inte sa farligt som de later.

Hmm.. her om dagarna rakade jag som vanligt gora bort mej.. de var pa historian, vi hade sma presentationer for klassen. O ja var rett sa seker pa min sak for for en gangs skull hade jag forstatt var krongliga historeiebok.. sa jag bablade pa for fullt.. o sa skulle jag prata om hur mkt land som delades ut av regeringen en viss period.. o sa skulle jag sejja att de var en viss hectar.. typ o ordet er acers o de uttalas typ akers, men jag min klantskalle leste vel som vanligt inte tillrekligt noga eller natt sa jag leste hogt o tydligt arches (typ) o alla stannade till o leraren, you mean acers, you are talking about land. eh.. oh,shut up! I just didn't know how to say it thats all.. jag forsokte sa gott ja kunde dolja min skam medans klassen skrattade at mej.. sa jag fortsatte med mitt lilla foredrag fast nu med lite rosigare kinder en vanligt..

har kort vecka den her veckan for pa torsdag e de thaksgiving, ska bli intressant.. kommer att eta, eta, o ater eta..
o julbelysningar har folk redan satt upp.. de e helgalet, for over tva veckor sen borjade dom spela julmusik i affererna.. kenns helknasigt med julbelysningar utan sno, de e nog rett sa kallt men ingen sno :( I'm dreaming of a white Christmas..

Idag var jag till frissan for ovrigt.. fergade haret, morkare en vanligt.. blev rett lyckat faktiskt..

ok..borjar bli lite langdragen kenns det som..
som sagt inget direkt spennande har hent..

vill en en gang tacka for alla inlegg o sant, blir sa glad av o lesa dom..
kenns lite smatungt nu ner de e jule tider..

saknar er alla..ta hand om varandra.. puss o kram!

Och vad är nu detta?
Jo jag bläddrade igenom min resedagbok från dagarna i USA för att peppa upp mej inför resan och friska upp minnet lite. Tänkte att jag kunde bjuda på ett litet smakprov på min vardag därifrån.Jag vet inte varför jag envisades med att skriva två punkter efter varje mening och ha E som ersättning till Ä istället för A. Skitjobbigt. Dessutom borde jag ha läst igenom det jag skrev. Och ja, jag var lite yngre när jag skrev det här. Det kanske märks.


Här är en bild från min graduation då mamma och pappa kom på besök.

Mamma, Missy, Jag, Pappa och Toby




Vill man läsa mer av dagboken och se bilder kan man gå in här.

what else?


Jag har ju satt upp en del från min Flashkurs (pingvinfilmerna) men sen brukar jag ju gnälla över att jag har tre kurser just nu. Så, vad är dom andra kurserna för något?
Den ena är Informationsdesign i praktiken,grupparbete där ska vi göra en utställning om kärnkraftverk. Den delen av utställningen som min grupp har hand om är transport och frakt. Till den har jag gjort illustrationerna ovan. Inte allt för inspirerande kanske.
Den andra kursen är en projektkurs, även där grupparbete. Vi har arbetat med ett skarpt projekt mot Eskilstuna energi och miljö och tagit fram en sopsorteringsanordning som rymmer sex fraktioner och får plats under diskbänken. Det har varit rätt intressant då jag har jobbat ihop med folk från helt andra program.
Imorgon ska vi hålla en presentation av vårt projektarbete. Då ska vi prata om vår designprocess och vad vi kommit fram till. Presentationen är öppen för allmänheten och kommer att hållas på Munktel Sciencepark kl 16:30. Kan ni inte komma? Ingen fara. Jag blir INTE ledsen. Färre att göra bort sig inför.

Så efter tisdag kan jag kryssa av en kurs. One down two more to go. Känns som att jag (PEPPAR PEPPAR) har någorlunda kontroll på läget.

glassar









Innan jag gömde mig i skolans datasal passade jag och Jon på att ta varsin glass i det fantastiska vädret. Helt underbart!





evolution


Det går framåt.
Har fått ihop alla klipp till en film. Den känns lite långdragen eftersom jag inte lagt in texter och ljud ännu, dessutom blir det lite konstiga pauser här och var eftersom jag ska lägga in knappar man ska kunna trycka på. Skall lägga till det och programmera lite så borde den vara klar. Hallelulja, nej inte ropa hej innan man är över bäcken.

Ska kämpa på i helgen, men inte så mycket med den här grejen. Jag har andra kurser som jag behöver bli klara med. Ska illustrer tråkiga fordon till ena kursen och illustrera en produkt+göra en folder om den produkten i den andra. Trevlig helg med andra ord, NOT.
Hoppas ni får en trevligare helg.

hanging in there








Här sitter jag i skolan som vanligt. Känner mej ändå relativt pigg, nytvättat hår, lackade naglar... hel och ren med andra ord. Har varit några tuffa pass i skolan, satt 12 timmar häromdagen. Men det lönar sig för jag börjar se ljuset i tunneln, även om jag har en konstant oroskänsla i magen som säger att jag inte kommer att hinna med allt. Som tur är så är det underbart ute och jag har punka på cykeln och tvingas gå fram och tillbaka mellan skola och lägenheten. Jag skulle bli tokig om jag inte hade dom promenaderna att varva ner på, känna den ljuva doften av gräs och blommande träd och buskar. Det är så vackert att man vill rulla runt i gräset och fläta sig en krans av maskrosor. Dessutom har jag en underbar man hemma som tar hand om mej och ger mej en och annan uppmuntrande puss. Annars hade jag suttit i fosterställning och gungat fram och tillbaka i macsalen. Och vore det inte för dansen hade jag suttit i fosterställning med gamnacke.

Ikväll blir det välförtjänt avkoppling. En sista kväll med brudarna innan vi skiljs åt inför sommaren. Trevligt men lite vemodigt. Kommer dock inte kunna köra en all nighter som vi brukar eftersom jag ska vara uppe med tuppen och jobba med skolgrejer imorgon.

Okej nu får det vara bra, måste sätta igång om jag ska hinna få någonting gjort idag.

Ha en trevlig dag :)

sailor moon








Jag fyndade den här underbara saken på myrorna för ett tag sen.
Den behöver sys och fixas till lite innan den är good to go.
Om jag bara hade tid, eller tillgång till askungens team va möss.
Ska se om jag får en lucka i helgen eller så får det bli när jag kommer hem från staterna.








Jag tror det här kommer att bli sommarens favoritklänning.
Underbart med second hand!


UNDERbart


Jag har hittat en absolut favorit på trosfronten. Sömlösa trosor från Twilfit. Men inte vilka som helst, inte dom något sexiga hipstertrosorna eller dom vanliga boxertrosorna nej,nej! jag har upptäckt maxitrosan. Det är så sexigt som det låter, en mommotrosa helt enkelt. Den är SÅ skön men framförallt smickrande. Den omfamnar höfterna och baken iställe för att skära in och skapa den ökända muffinmidjan.Passar perfekt nu då man kan börja plocka fram en och annan åtsittande klänning. Hurra för plagg som är skapade för levande kvinnor och inte pojkkroppar eller plastdockor.
Oj plötsligt känner jag mig som en skribent för Tara. Tantvarning eller ej, jag kan rekommendera!

2 veckor kvar.







Idag är det bara 2 veckor kvar innan jag sätter mig på planet till staterna. Jag har inte riktigt insett det ännu. Men tids nog sätter väl resefebern igång och jag börjar drömma jobbiga drömmar om att missa flyget eller glömma packningen. Eller kanske börjar jag drömma drömmar om min gamle vän the naked cowboy.

Innan jag åker ska jag: avsluta 3 kurser, tvätta, packa, städa lägenheten inför sommaren, packa inför sommaren, dansa, umgås och ta avsked av mina vänner. Tror det var allt..
Pust, dags att sätta igång nu om jag ska hinna. Men en sak i taget. Skolarbete here I come!




i lördags var det sommar


sommarens första glass


igår kändes det verkligen som sommar. det firades med en glass,  mums!

picaboo


picaboo penguin by ~manyq on deviantART

Har suttit i skolan sen klockan 8 i morse och jobbat.
Självdisciplin var du en kom ifrån är jag dej mycket tacksam.
Jag kan ana mig till fantastiskt väder utomhus (persiennerna i datasalen släpper in lite solljus).
Jag ska jobba hårt några timmar till sen skall jag ut i solen tror jag.

Förresten så var Robinhood helt sevärd faktiskt. Äventyrsfilm som fick hjärtat att klappa lite extra. Mitt hjärta klappade extra mycket då dom galopperade genom djupa skogar. Påminnde mig om dom härliga dagarna då jag själv galopperade fram genom skogen i rasande fart och hoppade över stock och sten. Det finns ingen bättre känsla.

NU: back to work.

penguins on my mind


Idag har det varit mer pingvinarbete. Jag är glad att jag valde så underbara varelser att informera om. Helt fantastiska är dom. Hannarna balanserar ägget på fötterna och ruvar det så honorna får återvända till havet och äta upp sig.

Nu ska jag och Jon ta en välförtjänt paus och gå på bio, Robin Hood närmare bestämt. Ni kan ju gissa vem som valde film.

Imorgon väntar ännu mer pingvinarbete. Snart kommer jag nog att gå som en pingvin..

cool for school






Jag och Jon sitter i skolan redo att jobba järnet. Vi kom hit 2 timmar senare än planerat, ajabajja! Vi får ta igen det med effektivt arbete och inte sitta och göra onödiga saker som att blogga.. från och med nu.







walking on ice


pingu by ~manyq on deviantART
En dags slit. Det går fruktansvärt klurigt att få till bra animationer. Jag måste tänka till och planera om för att undvika allt för mycket animationer i min Flashproduktion, annars blir jag inte klar förrän midsommar. Det är rätt kul när man väl kommit igång, men jag är väldigt rädd för programmeringen.

med solen i ryggen







Mer än någonsin längtar jag till sommaren nu; solen, havet, friheten och mina vackra ålänska flickor såklart. Men det är 3 veckor av skola kvar. Jag har bestämt mig för att sluta gnälla över allt som ska göras och istället bara försöka göra det. Det är sjukt mycket som ska göras! (sista gången). Jag har försonats med tanken på rester. Men jag har inte gett upp. Jag skulle vara så stolt över mig själv om jag klarade av det här. Så därför sitter jag här ensam i skolan, klockan är halv 8 på morgonen, lunchlådan är packad och ärmarna är uppkavlade. Nu jäklar ska jag kicka some Flash butt. Ska bara posta det här inlägget först. hehe..

Vingud






Jag lyckades radera mina bilder från Valborg. Typiskt.
Som tur är har Fanny lite bilder. Som exempelvis den här på mej och hunken Dyonysos.


5 seconds of fame


Detta kunde skådas i lördagens Aftonbladet.
Sen att aftonbladet är sopigt och varken har fått åldrar, städer eller citat rätt är en annan sak.

Gaga nighT



















en dag/natt jag sent kommer att glömma.





final countdown

snart smäller det!

oväntat


KappAhl överraskade med dessa sandaler och jag slog till. Dom finns i flera olika färger och är riktigt bekväma. Precis vad jag behöver inför sommarens resa.

@gillet

Fina Fanny och jag ville ta en drink och shakea lite efter en hel del hemmafestande på valborg. Nästan allt var stängt  på 1sta maj, så vi gick till Gillet.. och fastnade på bild. Stället kändes lite som en mysig lobby. Tack vare någon djtävling fanns det musik att dansa till, så vi fick vad vi ville och kunde nöjda gå och lägga oss.
En rolig grej hände påväg till krogen; Ett killgäng stoppade oss och började småprata, de frågade vad vi gjorde i Uppsala och jag svarade att min pojkvän bor här. Jaha så ni har pojkvänner säger någon av dom och hela gänget vänder på klacken och går därifrån. Både vi och dom utbrister i gapskratt. Jäkligt oförskämt kan man tycka men det var uppenbart vad dom var ute efter från första början så det hela blev väldigt komiskt.

tråkmåns

Valborg var kul.
Hinner inte gå in på detalj.

Bloggen kommer nog att bli lite lidande nu.
Jag läser 3 kurser två på 50% och en på 25%, alltså 125%. Men då det alltid är lite i början och stockar sig mot slutet är verkligheten den att jag läser 300%. Därav väldig tidsbrist för annat.
I helgen är det Gaga som gäller, vilket ska bli skitskoj. Jag ska göra mitt bästa för att koppla bort mitt enorma skolarbetsåskmoln. Måste bara hinna hitta rätta outfiten.

Imorgon skall jag till Västerås och besöka ett kärnkraftverk, typ. Blä. Kommer väl att bli självlysande.

Min hjärna och arbetsmoral har redan tagit sommarlov, sinnet är ute på resa i usa.
Måste måste måste fokusera om nu.

Blä, det här inlägget var så tråkigt att jag inte ens orkar läsa igenom det själv.

RSS 2.0